Здравейте .. повода ,поради който пиша не е особенно приятен..


Вероятно много от вас са чули за разрушителното земетрение в Сендай ,последвано от цунами , отнело живота , жилището и близките на милиони хора на островната държава .Земетресението в тохокуенски регион до крайбрежието на Тихия океан е най-силното земетресение в историята на Япония откакто се водят статистики.
Започва в 05:46 UTC(14:46 местно време) на 11 март и достига магнитуд 8,9–9,1 MW. Епицентърът е в Тихия океан на около 130 км източно от град Сендай , регион Тоходу и на 373 км североизточно от Токио, а хипоцентърът е на 25 км дълбочина.

Земетресението поражда цунами височина достигаща до 10 м. Огромни райони в град Сендай ,префектура Мияги са разрушени и залети от цунамито. Вълната залива и град Камаиши в префектура Ивате на главния японски остров Хоншу.

Потвърдените жертви са най-малко 637, а над 10 000 се считат за безследно изчезнали.

Основната причина за жертвите е вълната заляла Сендай и околните градове след първоначалния трус, но значителни щети са нанесени както от срутили се сгради, така и от пожари избухнали след изтичане на природен газ. Само в района на крайбрежната ивица в Сендай са намерени между 200 и 300 тела.Един човек е отнесен от вълна, докато се опитва да спаси други хора в провинция Папуа в Индонезия.25 годишен мъж загива в окръг Дел Нортей , Калифорния, докато се опитва да направи снимки на вълните в тесен залив .
Повече иформация може да прочетете ТУК.
Сега хиляди са останали без жилище , работа , пари ,близки , без ЖИВОТ ..
Тези хора ще умрат от глад , студ , а ние си даваме парите за ВИРТУАЛНИ дрешки ..


Всеки съпричастен към загиналите може да посети базара ми на този линк и да си купи AID тениски , по мой дизайн. :)





Целувки , Диди.

2 коментара:

Това е много хубава идея!Вече сикупих една! :)

Извинявам се,че го казвам толкова късно,но ти се възползваш от случилото се.А и ти сама каза:"...а ние си даваме парите за ВИРТУАЛНИ дрешки..."

Club BG.S7AR.BLOG

Ако посещавате блога
сте добре дошли и в
клуба,посветен на него -
BG.S7AR.BLOG

Последователи

Автори

weri_b

rali4ka94

Prikazna

an4etyyy_cherry