В коментарите на предишния пост някой спомена чантите на Hermes и реших, че е редно да отдадем почит на още една класика, а именно - чантата Birkin (за тези от вас, които не са наясно - чете се Бъркин)Вдъхновена от френската певица и актриса Джейн Бъркин, чантата бива създадена по чиста случайност през 1984 година. Джейн пътувала със самолет Париж - Лондон, където седи до един от директорите на френската модна къща "Hermes" - Жан Луис Дюмас. Актрисата се оплаква, че не може да си намери удобна кожена чанта, която да е с достатъчно джобове и прегради, за да побира всичките неща, които носи със себе си. Няколко седмици по-късно от Hermes й изпращат чантата, за която толкова дълго мечтаела.
Birkin можете да намерите САМО в бутиците на Hermes и също като чантата на Шанел е абсурдно да я поръчате онлайн. Възможно е обаче да се сдобиете с чанта втора употреба от определени магазини за висша мода, работещи на консигнация.
Ако обаче искате да се сдобиете с чисто нова Birkin, трябва да разполагате не само с доволно много пари (най - ниската цена е $ 6000, като е възможно да достигне и четирицифрена сума ), но и с търпение. При най - благоприятните условия ще сте в списъка на чакащите само 2 години.
Всяка чанта е изработена ръчно, като може да бъде направена от най - различна кожа, включително и крокодилска. (Тук е моментът да вметна, че най - скъпата чанта Birkin е Crocodile Birkin, от която са изработени само 2 бройки, а цената е $120,000. Ценна не само заради кожата, но и заради десет- каратовите диаманти). Металните орнаменти по чантата обикновено са изработени от благороден метал.
Както сигурно се досещате вече, Birkin e предпочитана от безброй звезди като Джулия Робъртс, Деми Мур, Кейти Холмс, Сара Джесика Паркър, Наоми Кембъл, Кейт Мос и Лейди ГаГа.
Голям фен на чантите е и самата Виктория Бекъм, която има над 100 модела в различни цветове и вариации, включително струващата 80 000 паунда ослепително бляскава чанта Бъркин. Този модел на Hermes е обсипан със стотици диаманти, а самата закопчалка предствлява 3-каратов диамант.

Преди около година - две Stardoll реши да отдаде нужната почит на чантата и я пoдари на няколко от момичетата, взели участие в конкурса на близначките Olsen. Сега тя е едно от страшно редките MKA неща и е почти невъзможно да я намерите.

2 коментара:

Аз я споменах! Обожавам я точно толкова колкото и 2,55! <3

явно с теб имаме допирни точки :))

Club BG.S7AR.BLOG

Ако посещавате блога
сте добре дошли и в
клуба,посветен на него -
BG.S7AR.BLOG

Последователи

Автори

weri_b

rali4ka94

Prikazna

an4etyyy_cherry


Blog Archive