Както на всички ни е добре известно, скоро в Stardoll се появи нов магазин - Chanel Tribute.
Коко Шанел неизменно ще бъде запомнена с няколко неща - прословутият парфюм Шанел №5, сакото Шанел с конструкция на ръкавите от 3 части, ръчно направени шевове и тежки метални копчета и чантата 2.55
Навярно на повечето от вас името на въпросната чанта не им говори нищо, но със сигурност ще се сетите като я видите:И така, ще ми се да обърнем внимание на въпросната чанта, тъй като тя е класика и до днес, а и смятам, че би ви било интересно да научите малко повече за нея.
Габриел ''Коко'' Шанел си мечтаела за чанта, която да може да носи на рамото си и така да освободи ръцете си, с които, евентуално, да носи нещо друго. И така, през Февруари 1955 година се появява и знаменитата чанта 2.55 - наречена е така заради датата - втория месец и вторите две цифри от годината, през която е създадена.
Оттам нататък всеки детайл носи частица история :

  • кафеникаво-червеният цват на обшивката например е всъщност цветът на униформата, която Коко е носела в манастира, където е отраснала
  • във вътрешността на чантата има отделение с цип-там Коко е криела своите любовни писма от тогавашния си любим
  • дръжките на чантата наподобяват верижките, на които пазачите на манасира носели ключовете си
  • в джоба отзад на чантата пък тя съхранявала допълнително пари
  • от външната страна "десенът" на чантата представлява подредени "диамантчета" или по - просто казано - ромбове. Чрез специалната тропоска те придават обем и форма на чантата. Смята се, че десенът е вдъхновен от няколко неща - якетата на жокеите, витражите на манастира, както и възглавничките в парижкия апартамент на Коко
Разбира се, модният пазар е залят от купища фалшиви 2.55 чанти Шанел, но има начини да се разпознае дали е оригинал или не -
Като за начало чантата не може да бъде поръчана от интернет. Също така за направата на чанти Шанел използват не ангешка, а предимно телешка кожа. Освен това цената на една такава чанта е най - малко 1200 британски лири.
Серийният номер също играе важна роля. Друг елемент, по който можете да разпознаете дали сте попаднали на фалшива 2.55 е закопчалката с класическото лого на Коко. От горната страна дясното С трябва да застъпва лявото, а в долната страна - обратното, ляво върху дясно. От вътрешната страна задължително трябва да пише Chanel Paris. Самите тигели пък трябва да са абсолютно съвършени и еднакви.
Чантите варират в различни цветове и размери и са доста предпочитани от много холивудски звезди.


В Stardoll Шанел 2.55 можете да намерите в магазина Chanel Tribute:Класически черен модел пък можете да откриете в DECADES, и то само за 6 монетки.

3 коментара:

Az imam falshifikata na tazi chantichka moita e julta i est na 1vata sedmica se skasa :DD0

Класиката си е класика си е класика! <3 Това, заради което обожавам Chanel, Louis Vuitton и Hermés е, че правят чанти, които не просто се носят от всички, а чанти, които вече повече от 50 години не излизат от мода!

Евалата за поста (:

Ти май си единствената , която си се потрудила за първия си пост .. :)

Anilavi

Club BG.S7AR.BLOG

Ако посещавате блога
сте добре дошли и в
клуба,посветен на него -
BG.S7AR.BLOG

Последователи

Автори

weri_b

rali4ka94

Prikazna

an4etyyy_cherry


Blog Archive